Selecteer een pagina

Waarom maar één dag of één week op de fiets??

In mei 2015 bleek er naast een fietsnaarjewerkdag.nl (georganiseerd door een commercieel bedrijf) ook een fietsnaarjewerkweek.nl te zijn (georganiseerd door Natuur & Milieu).

Leuk hoor, die initiatieven, maar dat zou kunnen betekenen dat je na zo’n dag of week denkt:

” zo, dat was dat! nu pak ik weer de auto :-)

Gewoon een heel Jáár!

hetregentbijnanooit.nl start daarom met fietsnaarjewerkjaar.nl want fietsen naar het werk (en naar school, en met de boodschappen etc.) heeft meer voor dan nadelen. Het is goed voor de gezondheid, het milieu, de portemonnaie.
En dat hoef niet alleen in 2015, maar ook in 2016, 17, 18 en zo verder…

Hieronder wat extra info:

interview met fietsnaarjewerkJAAR.nl op Radio2 (n.a.v. de fietsnaarjewerkDAG 2015)

knop naar fietsersbond

Fietsersbond (word lid!)

De fietsersbond komt al 40 jaar op voor de rechten van de fietsers in Nederland.

Op de pagina “Fietsen in Cijfers” staat veel interessante info over de voordelen van het reizen met de fiets.

Wat voorbeelden:

  • Een kwart van al onze verplaatsingen en een derde van alle verplaatsingen tot 7,5 kilometer, doen we met de fiets.
  • In de stad is de fietser gemiddeld 5% sneller op de bestemming dan de automobilist, in de grotere steden (vanaf 100.000 inwoners) zelfs meer dan 10% sneller. Bij verplaatsingen met afstanden tot 3 kilometer wint de fiets bijna altijd
  • Een gemiddelde fietsrit is gemiddeld ruim 3 kilometer en kost ons een klein kwartier. Driekwart van de fietsritten is korter dan 3,7 kilometer. Tussen de 1 en 4 kilometer is de fiets het belangrijkste vervoermiddel.
  • De fiets concurreert vooral goed met andere vervoermiddelen op de kortere afstand. 70% van alle ritten is korter dan 7,5 kilometer. Van alle autoritten is meer dan 50% korter dan 7,5 kilometer. Dat is voor de meeste mensen minder dan een half uur fietsen.
  • Diverse onderzoeken tonen aan dat voldoende bewegen het risico op gezondheidsklachten reduceert.

Dus: Wordt lid van De Fietsersbond en lees meer info op hun “Fietsen in Cijfers” pagina

Knop fietsenscoort.nl

Fietsenscoort.nl

(van hun site:)
Fietsen Scoort is een landelijke campagne die op uitdagende wijze het fietsen naar het werk stimuleert. De campagne bestaat al vanaf 1992 en is inmiddels uitgegroeid tot de grootste fietscampagne van Nederland. Dat is niet voor niets. Fietsen heeft veel voordelen:

  • Draagt bij aan CO2 reductie en het tegengaan van klimaatverandering wereldwijd.
  • Gezond voor het lichaam, inspirerend in de vroege morgen en ontspannend na een dag werken.
  • Bovendien kunt u er geld mee verdienen voor goede doelen. Uw werkgever kan iedere fietskilometer van zijn werknemers sponsoren met 1 of meer cent per kilometer. De opbrengst is bestemd voor duurzame ontwikkelingsprojecten in verschillende ontwikkelingslanden.

Ongeveer 2,5 miljoen mensen wonen op een afstand van minder dan 7,5 kilometer van hun werk. Toch komt slechts een kwart daarvan op de fiets. Het grootste deel (57%) pakt de auto, de rest reist op een andere manier. Dat betekent dat ruim anderhalf miljoen mensen nog niet fietsen.

knop naar hetregentbijnanooit.nl

hetregentbijnanooit.nl

Eén van de meestgenoemde redenen om niet te gaan fietsen blijkt het idee te zijn dat het zo vaak regent in Nederland. Maar die reden blijkt niet meer dan een excuus, of op zijn minst een hardnekkig misverstand.

Op hetregentbijnanooit.nl houdt Gerard Poels al meer dan 8 jaar lang bij of hij fietsend tussen Grave, zijn woonplaats, en Nijmegen waar hij werkt, al dan niet nat wordt. Zoals de sitenaam al verraadt: Dat valt erg mee. In de eerste 8 jaar jaar regende het maar 9,8% van de gefietste woon-werk ritten. (0,2 van de ritten was dus droog :-)
Gerard Fiets 4 x per week tussen Grave en Nijmegen, 17 kilometer enkele reis. Klik hier voor hetregentbijnanooit.nl

 

Live-resultaat van meetjaar 9:

Volg fietsnaarjewerkjaar.nl op

Share This